Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-05@11:39:19 GMT

چگونه سرطان سینه را درمان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۱۵۰۵

چگونه سرطان سینه را درمان کنیم؟

سرطان هنگامی رخ می دهد که تغییراتی بنام جهش در ژنهایی که رشد سلول را تنظیم می کنند رخ می دهد. جهش ها به سلولها اجازه می دهند تا به روش کنترل نشده تقسیم شوند و تکثیر شوند. سرطان پستان سرطانی است که در سلولهای پستان بروز می کند. به طور معمول ، سرطان در لوبول ها یا مجاری پستان شکل می گیرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ راههای درمان سرطان پستان هر روز ارتقا می یابد و مردم امروزه گزینه های بسیار بیشتری نسبت به گذشته دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با انتخاب های زیاد ، این ایده خوبی است که تا حد امکان در مورد مواردی که بیشترین کمک را به شما می کنند بیاموزید.

مهم نیست که کدام یک را انتخاب کنید ، تمام درمان های سرطان پستان دو هدف اصلی دارند:

• برای خلاص شدن بدن از هر چه بیشتر سرطان

• برای جلوگیری از بازگشت بیماری

در درمان سرطان ، پزشکان متخصص در زمینه های مختلف درمان سرطان ، از جمله جراحی ، آنکولوژی پرتونگاری و آنکولوژی پزشکی با هم همکاری می کنند تا یک برنامه درمانی کلی برای بیمار ایجاد کنند که ترکیبی از انواع مختلف درمان ها باشد. به این تیم چندرشته‌ای گفته می شود .

برخی از تومورها کوچکتر هستند اما به سرعت رشد می کنند ، در حالی که برخی دیگر بزرگتر هستند و به آرامی رشد می کنند. گزینه ها و توصیه های درمانی بسیار شخصی هستند و به عوامل مختلفی بستگی دارند ، از جمله:

• نوع تومور ، از جمله وضعیت گیرنده هورمون (ER ، PR) و وضعیت HER2  

• مرحله تومور

• سن بیمار ، سلامت عمومی ، وضعیت یائسگی و ...

• وجود جهش شناخته شده در ژنهای ارثی سرطان پستان مانند BRCA1 یا BRCA2

حتی اگر تیم مراقبت از سرطان سینه بطور ویژه برای هر بیمار وسرطان سینه درمان کند ، برخی اقدامات کلی برای معالجه سرطان سینه در مراحل اولیه و بصورت محلی پیشرفته وجود دارد.

برای هر دو نوع سرطان سینه (کارسینومای غیر مهاجمم مجرایی و کارسینومای غیر مهاجم لبولی) در مرحله اولیه ، پزشکان عموماً عمل جراحی را برای از بین بردن تومور توصیه می کنند. برای اطمینان از ، از بین بردن تمام تومور ، جراح همچنین یک ناحیه کوچک از بافت سالم اطراف تومور را که حاشیه نام دارد ، خارج می کند. اگرچه هدف از عمل جراحی ، از بین بردن همه سرطان مرئی است ، سلولهای میکروسکوپی را می توان پشت سر گذاشت

، چه در پستان و چه در جای دیگر. در برخی شرایط ، این بدان معناست که برای از بین بردن سلولهای سرطانی باقی مانده نیاز به عمل جراحی دیگری دارد.

برای سرطانهای بزرگتر ، یا مواردی که سریعتر رشد می کنند ، پزشکان ممکن است قبل از عمل جراحی ، درمان شیمی درمانی یا هورمون درمانی را توصیه کنند. ممکن است مزایای زیادی برای انجام سایر درمانها قبل از عمل وجود داشته باشد:

• زنانی که ممکن است به ماستکتومی احتیاج داشته باشند ، اگر تومور قبل از عمل کوچک شود ، می توانند از جراحی محافظت از پستان (لامپکتومی) استفاده کنند.

• ممکن است جراحی راحت تر انجام شود زیرا تومور کوچکتر است.

• پزشک شما ممکن است تشخیص دهد که آیا برخی از معالجات درمانی برای سرطان مفید است یا خیر.

• همچنین ممکن است شما از طریق یک کارآزمایی بالینی بتوانید یک درمان جدید را امتحان کنید.

بعد از عمل ، قدم بعدی در مدیریت سرطان پستان در مراحل اولیه کاهش خطر عود و خلاص شدن از شر سلولهای سرطانی باقی مانده است. این سلولهای سرطانی غیر قابل کشف هستند اما اعتقاد بر این است که مسئول عود سرطان هستند زیرا با گذشت زمان می توانند رشد کنند. درمانی که بعد از عمل انجام می شود ، درمان کمکی نامیده می شود. درمان های کمکی ممکن است شامل پرتودرمانی ، شیمی درمانی ، درمان هدفمند و یا هورمون درمانی باشد.

هنگامی که جراحی برای از بین بردن سرطان امکان پذیر نباشد ، غیرقابل عمل گفته می شود. سپس پزشک معالجه سرطان را به روش های دیگر توصیه می کند. شیمی درمانی ، درمان هدفمند ، پرتودرمانی و یا هورمون درمانی ممکن است برای کوچک کردن سرطان انجام شود.

انواع درمان سرطان سینه :

برخی از تومورها کوچکتر هستند اما به سرعت رشد می کنند

جراحی :

جراحی برداشتن تومور و برخی از بافتهای سالم اطراف آن در طی یک عمل جراحی است. همچنین از جراحی برای بررسی غدد لنفاوی زیر بغل ، که در زیر بازو قرار دارند ، استفاده می شود.

به طور کلی هرچه تومور کوچکتر باشد ، گزینه های جراحی بیشتری برای بیمار وجود دارد.

انواع جراحی شامل موارد زیر است:

لامپکتومی:

این عمل برداشتن تومور و حاشیه کوچک و عاری از سرطان در بافت تومور است. بیشتر سینه باقی مانده است. برای سرطان تهاجمی ، پرتودرمانی به بافت پستان باقیمانده معمولاً بعد از عمل توصیه می شود. برای سرطان غیر تهاجمی پرتودرمانی بعد از عمل بسته به بیمار و تومور ممکن است گزینه ای باشد. لامپکتومی همچنین ممکن است تحت عنوان جراحی محافظت از پستان ، ماستکتومی جزئی ، کوادرانتکتومی یا ماستکتومی قطعه ای خوانده شود.

ماستکتومی:

این عمل جراحی کل پستان است. انواع مختلفی از ماستکتومی ها وجود دارد. با پزشک خود در مورد این که آیا پوست می تواند حفظ شود ، یا اینکه آیا می توان نوک سینه را حفظ کرد ، صحبت کنید.

برداشتن و تحلیل غدد لنفاوی :

سلول های سرطانی در برخی از سرطان ها در غدد لنفاوی زیر بغل مشاهده می شود. مهم است که دریابیم که آیا هریک از غدد لنفاوی نزدیک سینه حاوی سرطان است. این اطلاعات برای تعیین درمان و پیش آگهی استفاده می شود.

غدد لنفاوی نگهبان

نمونه برداری غدد لنفاوی نگهبان (سنتینل):

در نمونه برداری غدد لنفاوی نگهبان ، جراح تعداد کمی از گره های لنفاوی را از زیر بازو مشاهده می کند که زهکشی لنفاوی را از پستان دریافت می کند. این روش به جلوگیری از، از بین بردن چندین غدد لنفاوی با برش گره لنفاوی زیر بغل برای بیمارانی که غدد لنفاوی عاری از سرطان هستند ، کمک می کند. روش گره لنفاوی کوچکتر به کاهش خطر عوارض جانبی احتمالی کمک می کند. این عوارض جانبی شامل تورم بازو به نام لنفودما ، خطر بی حسی و همچنین حرکت بازو و مشکلات دامنه حرکت با شانه است که موارد طولانی مدت است که می تواند به شدت بر کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارد.

سپس آسیب شناس این غدد لنفاوی را برای سلولهای سرطانی بررسی می کند. برای یافتن گره لنفاوی نگهبان ، جراح معمولاً یک رنگ و یا یک ردیاب رادیواکتیو را در پشت یا اطراف نوک پستان تزریق می کند. تزریق ، که می تواند برخی از ناراحتی ها را ایجاد کند ، حدود 15 ثانیه طول می کشد. رنگ یا ردیاب به گره های لنفاوی سفر می کند و ابتدا به گره نگهبان می رسد. در صورت استفاده از رنگ ، جراح می تواند گره لنفاوی را هنگام تبدیل رنگ پیدا کند. اگر از یک ردیاب رادیواکتیو استفاده شود ، تابش اشعه را از بین می برد که به جراح کمک می کند غدد لنفاوی را پیدا کند.

اگر گره لنفاوی نگهبان عاری از سرطان باشد ، تحقیقات نشان داده اند که احتمالاً باقی مانده غدد لنفاوی نیز عاری از سرطان خواهند بود. این بدان معناست که دیگر نیازی به حذف غدد لنفاوی نیست. اگر فقط 1 یا 2 غدد لنفاوی نگهبان مبتلا به سرطان هستند و قصد دارید یک لامپکتومی و پرتودرمانی به کل پستان داشته باشید ، ممکن است نیاز به قطع گره لنفاوی زیر بغل نباشد.

برش غدد لنفاوی زیر بغل :

در یک برش غدد لنفاوی زیر بغل ، جراح بسیاری از غدد لنفاوی را از زیر بازو خارج می کند. اینها توسط پاتولوژیست برای سلولهای سرطانی مورد بررسی قرار می گیرند. تعداد واقعی غدد لنفاوی برداشته شده در افراد متفاوت است. برای کلیه زنان مبتلا به سرطان سینه در مرحله اولیه با مقادیر کمی از سرطان در غدد لنفاوی نگهبان ممکن است نیاز به قطع گره لنفاوی زیر بغل باشد.

جراحی ترمیمی (پلاستیک) :

زنانی که ماستکتومی (پستان برداری) دارند ممکن است بخواهند بازسازی پستان را در نظر بگیرند. این عمل جراحی برای ایجاد مجدد پستان با استفاده از یک بافت از قسمت دیگری از بدن یا ایمپلنت مصنوعی است. بازسازی معمولاً توسط جراح پلاستیک انجام می شود. یک زن ممکن است بتواند همزمان با ماستکتومی ، جراحی ترمیمی را انجام دهد. او همچنین ممکن است در آینده مایل به جراحی ترمیمی داشته باشد.

برای بیمارانی که لامپکتومی انجام می دهند، بازسازی ممکن است در همان زمان برای بهبود ظاهر پستان و مطابقت با سینه ها انجام شود. این عمل جراحی آنکوپلاستیک نامیده می شود. بسیاری از جراحان سینه بدون کمک جراح پلاستیک می توانند این کار را انجام دهند. جراحی روی پستان سالم نیز ممکن است پیشنهاد شود بنابراین هر دو سینه ظاهری مشابه دارند.

انواع درمان سرطان سینه

پرتودرمانی :

پرتودرمانی استفاده از اشعه ایکس پر انرژی یا ذرات دیگر برای از بین بردن سلول های سرطانی است. پزشک متخصص پرتودرمانی ، انکولوژیست پرتونگاری نام دارد. چندین نوع پرتودرمانی مختلف وجود دارد:

پرتودرمانی با پرتوهای خارجی: این رایج ترین نوع پرتودرمانی است و از دستگاه خارج از بدن تهیه می شود.

پرتودرمانی حین عمل: این در شرایطی است که با استفاده از پروب در اتاق عمل ، عملیات پرتودرمانی انجام می شود.

براکی تراپی: این نوع پرتودرمانی با قرار دادن منابع رادیواکتیو در تومور انجام می شود.

اگر چه نتایج تحقیق دلگرم کننده است ، اما پرتودرمانی حین عمل و براکی تراپی به طور گسترده مورد استفاده قرار نمی گیرد. در صورت وجود ، ممکن است گزینه هایی برای بیمار مبتلا به تومور کوچک باشد که به غدد لنفاوی سرایت نکرده باشد.

روشهای درمانی با استفاده از دارو :

درمان سیستماتیک استفاده از دارو برای از بین بردن سلولهای سرطانی است. این نوع دارو از طریق جریان خون برای رسیدن به سلولهای سرطانی در بدن انجام می شود. روشهای درمانی سیستماتیک معمولاً توسط انکولوژیست پزشکی ، پزشک متخصص در معالجه سرطان با دارو تجویز می شود.

روشهای متداول برای درمانهای سیستماتیک شامل لوله داخل وریدی (IV) است که با استفاده از سوزن ، تزریق به عضله یا زیر پوست یا داخل قرص یا کپسول بلعیده شده (به صورت خوراکی) داخل رگ قرار می گیرد.

انواع روش های درمانی سیستماتیک مورد استفاده برای سرطان پستان عبارتند از:

شیمی درمانی

درمان هورمونی

درمان هدفمند

ایمونوتراپی

فرد ممکن است یک نوع از درمان سیستماتیک یا ترکیبی از روشهای درمانی سیستماتیک را به صورت همزمان دریافت کند. آنها همچنین می توانند به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی که شامل جراحی و یا پرتودرمانی است ، داده شوند.

شیمی درمانی :

شیمی درمانی استفاده از داروها برای از بین بردن سلول های سرطانی است که باعث جلوگیری از رشد ، تقسیم و ساخت سلول های سرطانی می شود. ممکن است قبل از عمل جراحی انجام شود تا تومور کوچک شود ، عمل جراحی را آسان تر کرده و خطر عود را کاهش دهد. همچنین ممکن است بعد از عمل برای کاهش خطر عود ، که به آن شیمی درمانی کمکی گفته می شود ، انجام شود.

یک رژیم شیمی درمانی یا برنامه زمانی معمولاً شامل ترکیبی از داروهایی است که طی مدت زمان مشخصی در تعداد مشخصی از چرخه ها قرار می گیرند. شیمی درمانی ممکن است بسته به آنچه در آزمایشات بالینی برای آن نوع خاص رژیم انجام شده است ، در بسیاری از برنامه های مختلف انجام شود. ممکن است یک بار در هفته ، هر 2 هفته یک بار ، هر 3 هفته یک بار یا حتی 4 هفته یک بار انجام شود. انواع بسیاری از شیمی درمانی برای درمان سرطان پستان استفاده می شود. داروهای معمول شامل موارد زیر است:

کپسیتابین (Xeloda)

کربوپلاتین (موجود به عنوان یک داروی عمومی)

سیس پلاتین (موجود به عنوان یک داروی عمومی)

سیکلوفسفامید (موجود به عنوان یک داروی عمومی)

دوستاکسل (Taxotere)

Doxorubicin (به عنوان یک داروی عمومی)

داگزوروبیسین لیپوزومی پیگیلته (Doxil)

اپیروبیسین

اریبولین (هالاوین)

فلورووراسیل (5-FU)

Gemcitabine (Gemzar)

ایکسابپیلون (Ixempra)

متوترکسات (روماتکس ، Trexall)

Paclitaxel (تاکسول)

پاکلیتاکسل وابسته به پروتئین (Abraxane)

وینورلبین (نابلین)

یک بیمار ممکن است 1 دارو را به طور همزمان یا ترکیبی از داروهای مختلف که همزمان مصرف می شود دریافت کند. تحقیقات نشان داده است که بعضی از داروهای خاص برای درمان کمکی بعضی اوقات از داروهای منفرد مؤثر است.

برای کوچک کردن تومور ممکن است قبل از عمل هورمون درمانی انجام شود

درمان هورمونی :

درمان هورمونی ، که به درمان غدد درون ریز نیز نامیده می شود ، درمانی مؤثر برای اکثر تومورها است که برای گیرنده های استروژن یا پروژسترون مثبت است. این نوع تومور از هورمون ها برای تقویت رشد استفاده می کند. مسدود کردن هورمون ها می تواند در جلوگیری از عود سرطان و مرگ ناشی از سرطان سینه کمک کند.

برای کوچک کردن تومور ، آسانتر کردن عمل و کاهش خطر عود ، ممکن است قبل از عمل هورمون درمانی انجام شود. به این روش درمانی هورمونی غیرجذب گفته می شود. همچنین ممکن است بعد از عمل جراحی تجویز شود تا خطر عود را کاهش دهد.

درمان هدفمند :

درمان هدفمند، درمانی است که ژنهای خاص سرطان ، پروتئینها یا محیط بافتی را که در رشد و بقای سرطان نقش دارد ، هدف قرار می دهد. این درمان ها بسیار متمرکز بوده و متفاوت از شیمی درمانی عمل می کنند. این نوع از درمان باعث محدود شدن رشد و گسترش سلولهای سرطانی و در عین حال آسیب رساندن به سلولهای سالم می شود.

همه تومورها اهداف یکسان ندارند. برای یافتن مؤثرترین روش درمانی ، پزشک ممکن است آزمایشاتی را برای شناسایی ژن ها ، پروتئین ها و سایر عوامل تومور شما انجام دهد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: درمان سرطان سرطان سینه برای از بین بردن سلول غدد لنفاوی زیر بغل سلول های سرطانی سلولهای سرطانی هورمون درمانی عاری از سرطان درمان هدفمند انجام می شود عمل جراحی درمان سرطان شیمی درمانی سرطان پستان رشد می کنند گفته می شود برای بیمار سرطان سینه تومور کوچک باقی مانده برای سرطان گره لنفاوی بعد از عمل انجام شود گزینه ها درمان ها کاهش خطر خطر عود یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۱۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی

رنگ لثه در هر فرد متفاوت است. لثه سیاه و دیگر تغییرات در رنگ لثه می تواند ناشی از بیماری، دارو، سیگار کشیدن و یا دیگر عوامل سبک زندگی باشد.لثه ها بافت های سختی هستند که دندان ها را در جای خود نگه می دارند. آن ها می توانند به رنگ قرمز یا صورتی ،قهوه ای یا سیاه باشند.

 

به گزارش نمناک، سلامت دهان و دندان برای سلامت عمومی ضروری است. تغییرات در رنگ لثه می تواند نشان دهنده مشکل اساسی درسلامت بدن باشد، پس فرد باید به پزشک مراجعه کند تا علت آن مشخص شود چرا که سیاه شدن لثه سلامت فرد را تهدید می کند. متاسفانه سیاهی لثه بسیار رایج است و نیاز به درمان دارند به همین منظور در این بخش به بررسی علل و درمان سیاهی لثه می پردازیم. 

علل سیاه شدن و تیرگی لثه چیست؟ کبودی :

لثه مانند هر قسمت دیگری از بدنتان می تواند صدمه ببیند. زمین خوردن، خوردن خوراکی های تیز و حتی مسواک و نخ دندان زدن غیر اصولی می تواند لثه ها را خراش دهد. کبودی روی لثه ها معمولا قرمز یا بنفش و گاهی قهوه ای تیره یا سیاه هستند. کبودی ممکن است با خون ریزی و درد خفیفی همراه باشد. 

کبودی معمولا بدون درمان پزشک خود به خود التیام می یابد .پیشرفت کبودی لثه می تواند به دلیل بیماری به نام ترمبوسیتوپنی باشد ، بیماری که باعث لخته شدن خون می شود. خونریزی بینی و لثه نیز می تواند منجر به کبودی لثه شود.برای مشخص شدن علت و درمان مناسب باید به پزشک مراجعه نمایید.

کیست خون آبه :

هنگام رشد دندان کیستی پر از مایع ایجاد می شود. گاهی اوقات ترکیب خون با مایع آن را بنفش یا سیاه نشان می دهد. در اثر ضربه یا افتادن ، کیست می ترکد و خون آبه داخل آن بیرون میریزد. 

ترکیدن کیست ها و غده ها چه در دندان های شیری و چه دائمی در کودکان هم رخ می دهد. آن ها معمولا بعد از رشد دندان رفع می شوند. اگر دندان به خودی خود رشد نکند دندانپزشک می تواند کیست را با جراحی باز کند تا دندان خارج شود. 

پرکردن دندان با مواد فلزی :

هنگام پر کردن دندان، رسوب مواد فلزی ممکن است بر روی لثه لکه ایجاد کند. آمالگام مواد فلزی مورد استفاده در پر کردن دندان است. گاهی اوقات این ذرات در ناحیه اطراف دندان پر شده قرار می گیرد و باعث لک در بافت نرم لثه می شوند. پزشک معمولا با نگاه به لثه لکه آمالگام را تشخیص می دهد. 

این مواد غیر قابل برداشت بی ضررهستند و به درمان نیاز ندارند. برای جلوگیری از سیاهی لثه از دندان پزشک بخواهید تا دفعه بعد از یک مانع لاستیکی استفاده کند. این کار دندان های شما را در طول درمان از لثه جدا می کند. 

خال گوشتی آبی رنگ:

خال گوشتی به رنگ آبی معمولا بی ضرر و گرد یا صاف است . خال های گوشتی می تواند سیاه یا آبی و شبیه کک و مک در لثه به نظر برسد. علت ایجاد خال های گوشتی آبی رنگ مشخص نیست اما اغلب در زمان کودکی و نوجوانی ایجاد می شوند و در زنان بیشتر رایج هستند.

مثل مواد پر کردن دندان ، پزشک معمولا فقط با نگاه کردن به آن می تواند خال گوشتی آبی رنگ را تشخیص دهد. آن ها به طور معمول به درمان نیاز ندارند. با این حال، اگر شکل، رنگ و یا اندازه آن شروع به تغییر کند، پزشک با نمونه برداری ، آزمایش سرطان می گیرد. 

لک سیاه : 

خال های سیاه شبیه لک ، کک و مک بی ضرر هستند و خطری ندارد. آن ها می توانند در قسمت های مختلف بدن شما از جمله لثه ظاهر شوند. خال های سیاه معمولا بین 1 تا 8 میلیمتر قطر دارند و هیچ نشانه دیگری ندارند. 

پزشکان در مورد علت دقیق آن مطمئن نیستند، زیرا برخی از مردم با آن ها متولد و در برخی دیگر در طول زندگی ایجاد می شود. آن ها همچنین می توانند نشانه ای از بیماری دیگر، مانند بیماری آدیسون و یا سندرم درهم رفتگی روده باشند. 

لکه سیاه به درمان نیاز ندارند اما اگر شکل، رنگ و یا اندازه آن تغییر کند ممکن است پزشک از نمونه برداری برای تشخیص سرطان استفاده کند. 

آکانتوما دهانی : 

تومور سیاه رنگ ، آکانتوما دهانی یک بیماری نادر است که باعث ایجاد لک های تیره در بخش های مختلف دهان، از جمله لثه می شود. این خال ها بی ضرر هستند و بیشتر در افراد جوان رخ می دهد. 

علت آن نامشخص است. اما احتمالا مرتبط با زخم هایی است که با جویدن یا اصطکاک در دهان ایجاد می شود. این خال ها به درمان نیاز ندارند. 

سرطان دهان: 

سرطان دهان نیز می تواند باعث سیاهی لثه شود. علایم دیگر مرتبط با سرطان دهان شامل زخم های باز، خونریزی غیرعادی و تورم دهان است . همچنین ممکن است گلو درد مزمن و یا تغییری در صدا داشته باشید.

 پزشک به منظورتشخیص سرطان دهان از بافت لثه نمونه برداری می کند. آن ها همچنین ممکن است از تکنیک های تصویربرداری متفاوتی مانند سی تی اسکن یا پت اسکن استفاده کنند تا ببینند که آیا سرطان پیشرفت کرده یا خیر.

اگر این لک یا خال سرطانی باشد، ممکن است پزشک با جراحی آن را از بین ببرد و اگر شیوع پیدا کند با رادیوتراپی و شیمی درمانی به از بین بردن و مقابله به سلول های سرطانی می پردازند. 

مصرف تنباکو، یکی از مهمترین عوامل خطر در ایجاد سرطان دهان است ، بنابراین از مصرف آن اجتناب کنید . 

ملانین: 

بدن به طور طبیعی ملانین تولید می کند. ملانین ماده ای است که رنگ پوست، مو و چشم ها را تغییر می دهد. با افزایش میزان ملانین در بدن فرد مو، پوست و یا چشم ها تیره تر خواهد شد.ممکن است سیاه یا قهوه ای بودن لثه فرد به دلیل ملانین زیاد در بدن او باشد. اگر لثه شخص همیشه بسیار تیره باشد، هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. 

اگر رنگ لثه در طول یک دوره کوتاه تغییر کند، یا اگر تکه های سیاه بر روی لثه ظاهر شوند، احتمالا به دلیل رنگدانه نیست و ممکن است نشانه بیماری باشد که باید توسط پزشک تشخیص داده شود. 

سیگار کشیدن: 

سیگار کشیدن یکی دیگر از علل تغییر رنگ لثه است .سلول های تخصصی در بدن به نام ملانوسیت ها ملانین تولید می کنند. نیکوتین در تنباکو می تواند با افزایش بیش از حد ملانین ، حتی رنگ داخل گونه ها و لب پایین را نیز تغییر دهد. 

تحقیقات نشان می دهد ارتباطی بین ترک سیگار و کاهش تغییر رنگ لثه وجود دارد . 

دارو : 

مینوسیکلین برای درمان آکنه و برخی از بیماری ها مانند کلامیدیا تجویزمی شود. اثر جانبی غیر معمول این دارو گاهی باعث تغییر رنگ لثه در دهان می شود.فرد باید در مورد هر گونه مشکل ناشی از مصرف داروها به پزشک مراجعه کرده، تا درصورت امکان پزشک داروهای جایگزین را تجویز کند. 

ژنژیویت زخمی نکروزان : 

ژنژیویت زخمی نکروزان که بر اثر عفونت لثه ایجاد می شود و موجب تب، لثه دردناک و تنفس بدبو خواهد شد. با ایجاد یک لایه از بافت مرده بر روی لثه عفونت می تواند باعث لثه های سیاه یا خاکستری شود. 

معمولا ایجاد حفره دهان ناشی از رشد سریع باکتری ها به خاطر اماس و التهاب لثه است. این باکتری ها به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان، استرس، کمبود خواب، یا رژیم غذایی ایجاد شوند. 

علایم اولیه گودی دهان شامل خونریزی لثه، تنفس بدبو، بزاق زیاد دهان و احساس ناخوشی می شود. زخم ممکن است بر روی لثه در لبه دندان شکل بگیرد . پزشک با ضدعفونی کردن دهان و تجویز آنتی بیوتیک و دهان شویه و توصیه به رعایت بهداشت دندان و لثه، به جلوگیری از تکرار عفونت کمک خواهد کرد. 

روش های خانگی و گیاهی برای رفع سیاهی لثه : 

روغن اسانس اکالیپتوس: 

اکالیپتوس به دلیل خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی خود به عنوان درمان معجزگر برای هزاران بیماری شناخته شده است. یک قطره کوچک از این روغن برای از بین بردن چرک و سیاهی دندان لازم است، تا باکتری های مضر را در دهان از بین برده و التهاب لثه را تسکین دهید. زمانی که به این مشکلات رسیدگی شود، دهان در شرایط مناسبی برای بهبود لکه های سیاه روی لثه خواهد بود. البته، خاصیت ضد باکتریایی روغن اکالیپتوس تاثیر زیادی به سرعت بخشیدن این فرآیند دارد. 

برگ های مریم گلی: 

یکی دیگر از روش های درمان گیاهی برگ های مریم گلی است که می توان آن را به دفعات برای سلامت دندان و لثه به کار برد.برگهای مریم گلی را به عنوان داروی نیروبخش به طور مستقیم روی دندان ها و لثه بزنید و یا به صورت چایی دم کنید. 

چای سبز:

 چای سبز به طور گسترده به دلیل داشتن خواص درمانی متعدد ،مشهور است .با نوشیدن چای سبز به سادگی لثه های سیاه را درمان کنید . راز خاصیت درمانی قوی چای سبز به دلیل وجود غلظت بالای این آنتی اکسیدان ها درون آن است. این مواد طبیعی قادر به مبارزه با انواع بی شماری از باکتری های مضر هستند، از جمله آن هایی که ممکن است لثه را سیاه کنند. 

میخک: 

میخک با خاصیت ضد باکتریای، ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی که دارد برای سلامت دهان و لثه بسیار موثر است با تحریک ترمیم بافت لثه آسیب دیده می توانید به سرعت هر قسمت تیره را از بین ببرید .میخک درمانی زمانی موثر است که برگ ها به طور مستقیم بر روی لثه ماساژ داده شود. 

روغن کنجد: 

روغن کنجد با توجه به خاصیت سم زدایی که دارد از تجمع پلاک ها و جرم هاجلوگیری می کند و میکروب ها را ازبین می برد.با کاهش پلاک و جرم ها به طور معمول رنگ سالم به سرعت به دهان باز می گردد. برای گرفتن نتیجه بهترم قدار کمی از روغن را قرقره کنید. برای جذب بهتر سموم می توانید روغن را کمی گرم کنید. 

قرقره آب نمک : 

نمک نیز یک ضد باکتری است.یک لیوان آب پر کنید و یک قاشق سوپ خوری نمک به آن اضافه کنید .همچنین می توانید چند قطره روغن اسانس لیمو به آن بیفزایید.این نسخه هر شب قبل از خوابیدن و یا هنگام مسواک زدن توصیه می شود 

جوش شیرین:

جوش شیرین به دلیل خاصیت سفید کننده ی مینا دندان مشهور است اما توانایی کمتری در از بین ببردن باکتری ها دارد و تنها ناخالصی ها را از روی لثه و دندان پاک می کند.

در یک لیوان آب ، یک قاشق سوپ خوری جوش شیرین را ترکیب کرده و روی لثه ماساژ دهید.سپس دهان خود را با آب تمیز کنید تا التهاب تسکین یابد. 

این کار را هر دو روز یک بار انجام دهید . 

لیمو ترش : 

خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی لیمو با بازسازی حفره های دهان باعث کاهش سریع ناراحتی و تورم لثه می شود.لثه را با آب لیمو ماساژ دهید همچنین می توانید لیمو را با آب بجوشانید و پس از خنک شدن در دهان قرقره کرده و سپس دهان خود را بشوئید. 

آلوئه ورا : 

این گیاه با خاصیت ضد التهابی خود ترمیم بافت را تسریع و سلول های جدید ایجاد می کند..آن را به طور مستقیم در دهان تمیز بزنید و روزانه این کار را تکرار کنیدبرای تسکین درد و توقف خونریزی،از ژل داخل این گیاه مفید روی موضع آسیب دیده بزنید و در پایان دهان خود را بشویید . 

زنجبیل : 

زنجبیل با داشتن خواص ضد میکروبی و ضد التهابی ، التهاب و درد را کاهش می دهد به همین منظور ریشه های زنجبیل را بکوبید و درصورت تمایل با عسل یا گلاب ترکیب کنید تا حالت خمیری بگیرد بعد آن را روی لثه سیاه ضماد کنید .

فلفل قرمز :

فلفل با از بین بردن باکتری ها به بهبود گردش خون و درمان مشکلات دهان کمک می کند.می توانید چند قطره از عصاره فلفل را به مسواک اضافه کرده و یا فلفل را بطور مستقیم به لثه بزنید .همچنین خمیر حاصل از ترکیب فلفل و عسل را روی موضع مورد نظر بگذارید که در نهایت بهیود یابد. 

پیش گیری: 

افراد می توانند بهداشت دهان را با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم، یک بار در روز و کاهش مصرف قند خوب نگه دارند. 

همه ی این اقداماتی که گفته شد بایتد تحت نظارت پزشک صورت گیرد. 

حفظ بهداشت دهان و دندان بهترین راه برای سالم نگه داشتن دندان و لثه است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • ورزش درمانی برای رفع کف پای صاف
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی